Æbletærte m. marengs 1

Æbletærte med brændt marengs

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 36 stk.

  • Mørdej:

  • 6.000 g Hvedemel
  • 3.960 g Smør eller margarine
  • 2.040 g Flormelis
  • 720 g Æg
  • 120 g Bagepulver
  • Mazarinmasse:

  • 3.000 g ODENSE Bittermasse 00 - 5 kg
  • 3.000 g Sukker
  • 3.000 g Smør
  • 3.000 g Pasteuriserede æg
  • 600 g Hvedemel
  • Marengs:

  • 1.500 g Pasteuriserede æggehvider
  • 2.400 g Sukker
  • 1.200 g Vand

Sådan gør du

Tærteforme ca. Ø17 cm fores med linsedej og fyldes med mazarinmasse.

Bages ved 190° C i ca. 25 min.

Marengs:
Kog vand og sukker op, og pisk æggehviderne let. Hæld den varme sukkerlage i æggehviderne, lidt ad gangen. Pisk til marengsen er helt afkølet.

Den afkølede tærte toppes med æblemarmelade. Fordel marengs på toppen, som brændes let med en flamme.

Produkter i opskriften