Æbletærte med brændt marengs
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 36 stk.
-
Mørdej:
- 6.000 g Hvedemel
- 3.960 g Smør eller margarine
- 2.040 g Flormelis
- 720 g Æg
- 120 g Bagepulver
-
Mazarinmasse:
-
3.000 g ODENSE Bittermasse 00 - 5 kg
- 3.000 g Sukker
- 3.000 g Smør
- 3.000 g Pasteuriserede æg
- 600 g Hvedemel
-
Marengs:
- 1.500 g Pasteuriserede æggehvider
- 2.400 g Sukker
- 1.200 g Vand
Sådan gør du
Tærteforme ca. Ø17 cm fores med linsedej og fyldes med mazarinmasse.
Bages ved 190° C i ca. 25 min.
Marengs:
Kog vand og sukker op, og pisk æggehviderne let. Hæld den varme sukkerlage i æggehviderne, lidt ad gangen. Pisk til marengsen er helt afkølet.
Den afkølede tærte toppes med æblemarmelade. Fordel marengs på toppen, som brændes let med en flamme.